Hoppa till innehållet Hoppa till navigeringen Hoppa till början av sidan

Nyheter  |  Kontakta oss   |   Om oss  |  Certifikat   Lediga jobb 

dansk English Svenska

 

Högtrycksslang

Högtrycksslang är speciellt anpassade för mycket höga tryck och rena gaser. Den används bl a för fyllning av gasflaskor, för transport av gaser och som ledning mellan gasflaska och regulator.

Vår högtrycksslang är uppbyggd av en specialtillverkad innertub av PTFE, ETFE, termoplast eller av rostfritt stål. Utvändigt förses innertuben med en eller flera omflätningar av rostfritt stål eller Kevlar™.

Alla kopplingar tillverkas i godkänt material och all svetsning utförs av certifierade svetsare, manuellt eller i automatisk TIG-svetsning. Rörkopplingar svetsas uteslutande genom orbital svetsning. För att uppnå största möjliga säkerhet kan slangen förses med säkerhetswire för att förhindra "piskning". Detta ökar samtidigt slangens draghållfasthet.

 

Metallslang

Metallslangens innertub har en veckad profil. Materialet i innertuben är i AISI 316L och omflätningen av AISI 304. Vår speciella veckprofil gör att slangen är flexibel även under tryck. Omflätningen är hårddragen, vilket tillåter mycket höga arbetstyck. Metallslangen används ofta när kraven på gasernas renhet är höga eftersom den är 100% diffusionstät. Det naturliga valet av slang till specialgas och medicinska applikationer.

PTFE-Slang

PTFE-slang används som standard hos de flesta fyllnadsstationer idag. Den släta tuben är en tjockväggig PTFE överdragen med hårddragen rostfri omflätning. Slangen är lämplig bland annat för gaserna oxygen. nitrogen, argon, koldioxid, luft och acetylen.

ETFE-Slang

ETFE-slang har högre materialtäthet än motsvarande PTFE-slang. Omflätningen är densamma som för PTFE. Slangen är lämpliga  bland annat för gaserna hydrogen och helium. 

Senast publicerad: 190107 | Powered by SiteSmart